dinsdag 17 december 2019 - 16:30

De speciale bescherming voor kandidaten bezorgt de werkgevers de kriebels!

De periode voorafgaand aan de sociale verkiezingen is een bruisende periode van mobilisatie en informatie voor de vakbonden. Maar hoe zit het aan werkgeverskant? Zonder twijfel zijn sommigen onder hen de sociale verkiezingen liever kwijt dan rijk, temeer omdat ze er niet van houden en ze er zich zelfs aan ergeren.

Bovenaan de hitparade van alle ergernissen pronkt de speciale bescherming voor kandidaten. Een essentieel element, aangezien zonder deze bescherming geen enkele kandidaat in alle veiligheid en sereniteit campagne zou kunnen voeren. Vooral omdat kandidaten, of ze nu verkozen zijn of niet, deze bescherming vier jaar lang genieten, of twee jaar indien ze geen twee keer achter elkaar verkozen worden.

De zwakke plek vinden

Het is niets nieuws onder de zon, maar het fenomeen waarbij werkgevers met de hulp van hun sociale secretariaten de wet omzeilen of de mazen in de wetgeving vinden, neemt toe. Zij staan immers niet afkerig tegenover “waardevol advies”. Onder hen is er een specifiek geval dat ons soms van onze stoel doet vallen, een geval dat veel zegt over de angst die werkgevers koesteren ten opzichte van de bescherming van kandidaten.

Sterker nog, ze zeggen botweg dat, als een werkgever voornemens is om van een werknemer af te komen, hij dit absoluut vóór de start van het nieuwe jaar moet doen! De aangevoerde argumenten zijn verontrustend. Ze leggen inderdaad uit dat, gezien de beschermingsperiode tussen 12 en 25 januari ingaat, maar de bekendmaking van de namen van de kandidaten pas effectief tussen 17 en 30 maart 2020 gebeurt, er een periode van 65 dagen is waarin werkgevers onbewust een beschermde werknemer kunnen ontslaan. Dat zou hen natuurlijk op kosten jagen.

Dit sterkt de Algemene Centrale – ABVV in haar overtuiging dat het statuut van de kandidaat en van de delegee beschermd moet worden. Zonder deze garantie staat het hele syndicale werk op de helling, en dat, wat werkgevers, regering en bepaalde tegenstanders ook mogen beweren, staat buiten kijf. De werknemers hebben het ABVV nodig, meer dan ooit.