dinsdag 17 december 2019 - 17:45

Je sociaal netwerk, kan je die inzetten voor de sociale verkiezingen?

Met 2,271 miljard actieve gebruikers per maand wereldwijd blijft Facebook in 2019-2020 de grootste onder de sociale media. Met zijn 6,8 miljoen gebruikers in België is Facebook ook het populairste sociale netwerk van ons land. Geen wonder, want het is zeer gebruiksvriendelijk.

Ook andere sociale media hebben de voorbije jaren opgang gemaakt en zijn niet meer weg te denken uit het communicatielandschap. Zo maken ook de meer traditionele media zoals krant, radio of televisie gebruik van sociale media om hun boodschappen maximaal te verspreiden.

Waarom zouden we ze dan niet gebruiken om de delegatie binnen het bedrijf en haar verwezenlijkingen in de verf te zetten? Tal van bekende en minder bekende persoonlijkheden gebruiken sociale media om zichzelf te promoten. Met zijn 122,46 miljoen volgers op Facebook en 175,90 miljoen op Instagram moet Cristiano Ronaldo wel de populairste persoonlijkheid zijn. De meest gevolgde “Belg” wereldwijd is Jean-Claude Van Damme met meer dan 17 miljoen volgers op Facebook en 4,5 miljoen op Instagram.

We kunnen je niet garanderen dat jij of je delegatie even populair zullen worden. Maar als je weet dat veel van je collega’s een profiel op sociale media hebben, en jij vermoedelijk ook, dan kan het toch geen kwaad om het zelf eens te proberen?

Met onze brochure Campagne voeren op sociale media zetten we je op weg.