donderdag 30 januari 2020 - 13:45

Stem voor lijst 3

Het is officieel: iedereen voor wie de verdediging van de rechten van de werknemers een essentieel element is, zal voor lijst 3 stemmen, de ABVV-lijst bij de sociale verkiezingen van mei 2020.

Lijst 3 klinkt voor de hand liggend, want wie durft – beter dan het ABVV – het op te nemen tegen een minachtende overheid en arrogante werkgevers? Wie maakt – beter dan het ABVV – de belangen van de werknemers tot zijn topprioriteit? Zonder compromis of concessie?

Alleen het ABVV doet dat, meer dan ooit.

Deze boodschap moeten we de komende weken overbrengen aan de werknemers, aan alle werknemers, of het nu gaat om arbeiders, bedienden of kaderleden. Als Algemene Centrale – ABVV spreken we voor de eerste keer zowel de arbeiders, als de bedienden en de kaders aan.

Een grote verandering? Niet echt. Wanneer we je ontmoeten, is het ons al snel duidelijk: de uitdagingen, moeilijkheden en de realiteit op de werkvloer komen overeen, ongeacht het statuut. Het is daarom essentieel dat we onze aanwezigheid op alle niveaus uitbreiden. Daarom hebben we dus zoveel mogelijk afgevaardigden nodig, zowel arbeiders als bedienden.

Ken je bedienden die door de syndicale microbe gebeten zijn, maar ons nog niet goed kennen? Aarzel niet: zoek hen op en bezorg hen een van de bijgevoegde kaarten. De lijsten moeten tussen 17 en 30 maart afgesloten worden.

Verspil geen tijd,
de deadline nadert.

Eric Neuprez, Algemeen Secretaris
Gianni De Vlaminck, Federaal Secretaris