dinsdag 6 oktober 2020 - 12:00

Van 16 tot 29 november: eindelijk, sociale verkiezingen

Na maanden van wachten en onzekerheid, staan de sociale verkiezingen nu eindelijk echt voor de deur. De voorbije periode was uitzonderlijk. De opgestarte campagne moest plots gestaakt worden en het was wachten op een nieuwe datum. Dat was niet gemakkelijk voor jou. Jij die al klaarstond om er helemaal in te vliegen. Maar dit houdt ons niet tegen om nu met nog meer overtuiging campagne te voeren!

Tussen 23 september en 6 oktober herstart de procedure, te beginnen met de aanplakking van de kandidatenlijsten. Door procedurewijzigingen hebben nieuwe kandidaten zich bij ons kunnen voegen. Mocht dat het geval zijn, dan heten wij je van harte welkom. Als ABVV-militant kan jij mee een belangrijke rol spelen in het verwezenlijken van onze eisen. En wij staan klaar om je daarbij op alle vlakken te ondersteunen.

De laatste weken voor de verkiezingen zijn essentieel. Wij weten wat het belang is van een sterk ABVV. Wij weten wat jij in jouw bedrijf aan positieve zaken kan realiseren. Maar nu komt het erop aan dat aan je collega’s te tonen. Om het werk dat je de voorbije jaren leverde in de kijker te zetten of om te laten weten wat jouw doelstellingen zijn als je verkozen wordt. Om te tonen dat het ABVV naar de werknemers luistert en klaarstaat om hen op alle manieren te steunen en te vertegenwoordigen.

Dat kan je doen via verschillende kanalen: sociale media, affiches, en natuurlijk door je collega’s persoonlijk te benaderen, daarbij natuurlijk rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen
die momenteel in je bedrijf gelden.

We maakten eerder al een uitgebreide brochure om je te helpen om campagne te voeren. Nu is het moment aangebroken om gebruik te maken van al het campagnemateriaal, om je collega’s aan de spreken, om te tonen waar het ABVV voor staat. Kortom, om hen te overtuigen om massaal op lijst 3 te stemmen!