vrijdag 7 augustus 2020 - 12:45

Een ABVV-delegatie, meer dan ooit noodzakelijk!

De periode die we net hebben meegemaakt, zal onuitwisbare sporen achterlaten. We denken natuurlijk aan zij die een geliefde hebben verloren, maar ook aan alle anderen die getroffen werden door de gevolgen van de gezondheidscrisis: aan de ene kant zij die ondanks het gevaar verplicht gingen werken, en aan de andere kant degenen die (tijdelijk) werkloos werden, met alle financiële gevolgen van dien.

Het leven leek geleidelijk aan terug normaal te worden... tot het aantal COVID-19 besmettingen opnieuw begon toe te nemen. Hoewel het virus op ons allemaal een -directe of indirecte- impact heeft, is één ding zeker: bij het ABVV willen we niet dat het terug zoals vroeger wordt!

Het bestaande systeem heeft duidelijk zijn grenzen en gebreken laten zien, het is tijd om het model te veranderen. Als Algemene Centrale – ABVV strijden we voor deze verandering, en wel nu. Terwijl wetenschappers wereldwijd werken aan de ontwikkeling van een vaccin tegen het Coronavirus, verwachten we dat onze leiders ons sociale crisisvaccin toepassen. Om dit te bereiken, hebben we echter meer dan ooit sterke delegaties nodig in onze bedrijven. Sterke delegaties, bestaande uit gemotiveerde en overtuigde afgevaardigden.

Deze crisis heeft ook aangetoond dat daar waar werknemers vertegenwoordigd, verdedigd en gesteund worden door een vakbondsdelegatie, het makkelijker is om de gezondheid van de werknemers te beschermen. Dit is voor ons een bijkomende stimulans.

Dat is goed nieuws, gezien de campagne sociale verkiezingen herstart. Zonder een nieuwe golf van besmettingen worden de sociale verkiezingen in november gehouden.

Daarom leek het ons nuttig om in deze AC Impact een balans op te maken van de procedure en de implicaties van dit uitstel. Heb je twijfels of vragen? Contacteer dan zeker jouw vakbondsafdeling.