donderdag 7 november 2019 - 15:15

De delegee, de kracht van het ABVV

De sociale verkiezingen van mei 2020 zullen je collega’s de mogelijkheid bieden om de delegees te kiezen die hen voor de komende vier jaar zullen vertegenwoordigen in het comité voor preventie en bescherming op het werk of de ondernemingsraad.

Het is een belangrijke verantwoordelijkheid, een groot bewijs van vertrouwen, maar ook een zeer mooie uitdaging voor jou. Jij, die ervoor gekozen heeft om te strijden zodat werknemers gehoord, verdedigd en ondersteund worden.

Wij zijn op zoek naar nieuwe kandidaten die, samen met de ervaren delegees, onze teams zullen versterken. Wij rekenen daarvoor op jou. Je hebt waarschijnlijk al collega’s gezien die zich van de rest onderscheiden: ze
stellen de juiste vragen, hebben geen schrik om hun mannetje te staan tegenover het management, en laten zich niet misleiden. Als ze daarbij door de syndicale microbe gebeten zijn, moeten ze deel uitmaken van ons
team. Bezorg hen daarom één van de bijgevoegde kaarten.

Als ABVV-kandidaat begint vandaag de campagne om de verkiezingen van mei 2020 te winnen. Als ervaren delegee begin je natuurlijk niet van nul af aan. Het reeds gedane dagelijkse werk speelt een belangrijke rol. Benadruk dat ook. Als nieuwe kandidaat moet je geduld hebben tot januari 2020, gezien de beschermingsprocedure dan pas van kracht is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je met je vingers moet draaien tot dan. Gebruik deze tijd om je argumenten voor te bereiden, de verwachtingen en behoeften van de werknemers op te sporen en relaties op te bouwen. Dit zal je geloofwaardigheid en efficiëntie als toekomstige delegee vergroten.

Wij zijn in elk geval van één ding zeker: onze delegees zijn de kracht van het ABVV.

Samen sterk.

Eric Neuprez, Algemeen Secretaris
Gianni De Vlaminck, Federaal Secretaris

Ik wil kandidaat worden